Yılbaşının akabinde gelen artırımlar nedeniyle ekmeğin de fiyatı arttı. Mevzuya ait açıklamalarda bulunan İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, ekmeğin hammaddelerine gelen artırımlar nedeniyle fiyat artışı yapmak zorunda olduklarını kaydetti.
200 gram ekmeğin fiyatının 10 liradan 12,5 TL’ye çıktığını açıklayan Sırtı, “Ekmeğin girdisi denilince akla yalnızca un, maya gelmesin. Akaryakıt, kiralarımız, yanımızda çalıştırdığımız insanların fiyatları, SGK primleri üzere yan masraflarla birlikte ekmeğin 41 çeşit maliyet girdisi var.” sözlerini kullandı.
“İNSANLARIMIZI DÜŞÜNEREK YÜZDE 25 ORANINDA FİYAT ARTIŞI YAPTIK”
Girdilerindeki ortalama artışın yüzde 50 oranında olduğuna dikkat çeken Sırtı, “Buna karşın İzmir’deki toplumsal konsensüsü desteklemek ismine, ekonomik zahmetler yaşayan insanlarımızı düşünerek yüzde 25 oranında fiyat artışı yaptık. Biz mümkün olduğunca ekmekte fiyat artışından kaçındık lakin gelinen noktada ekmek girdilerindeki tutulamaz artışı bir nebze olsun ekmek fiyatlarına yansıtmak zorunda kaldık. “ açıklamasında bulundu.
Ekmek fiyatını belirlerken ince eleyip sık dokuduklarını belirten Sırtı, İzmir Ticaret Odası, EBSO, İzmir Ticaret Borsası temsilcileriyle ortak hareket ettiklerini söz etti.